Blogs

Blogs

Hoe wij werken – bedrijven en zorginstellingen

27 januari 2022

Voor zakelijke opdrachtgevers ontwerpt Wielen Architecten onder meer appartementencomplexen en woon-zorgcentra – zowel nieuwbouw als renovatie en verbouwingen. Ook het inrichten van kantoorpanden en educatieve instellingen en het opstellen van terreinvisies behoort tot ons werkpakket.

 

Werkwijze

 

Kennis ophalen op alle niveaus van de organisatie: van directie en raad van bestuur tot medewerkers en bewoners. Die kennis vervolgens vertalen in een vernieuwende visie die de verwachtingen overtreft. Dat doet ons bloed sneller stromen.

 

Tangram-model

 

Wielen Architecten heeft vanuit de praktijk een model ontwikkeld om het ontwerptraject te faciliteren. Dit ‘tangram-model’ is bij uitstek geschikt voor gebouwen met meerdere typen gebruikers, zoals in de zorg en het onderwijs.

Het model visualiseert de verzamelde wensen en ideeën in kleine vormen waarmee we verschillende grotere vormen kunnen maken. Dit helpt om de opties en dilemma’s scherp te krijgen – want je maakt betere keuzes als je ook weet waarvoor je niet kiest. Het model helpt ook om de keuzes in de juiste fases te maken, zodat het ontwerpproces voor alle betrokkenen soepel verloopt.

 

Extra expertise

 

Waar nodig stellen we voor een opdracht een interdisciplinair team van specialisten samen. Zo kunnen wij uw opdracht van idee tot realisatie volledig begeleiden.

Voor grotere opdrachten werkt Wielen Architecten samen met een netwerk van deskundige architecten, waaronder Bureau van Berkum, Iwan Westerveen, Marc Verhoef en KAW/e.

Meer weten? Ga naar om een indruk te krijgen. Of neem meteen contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

CONTACT

 

 

Eerdere blogs

6 februari 2024

In gesprek met…

14 september 2023

In gesprek met…

6 september 2023

In gesprek met…

3 november 2021

Tiny house op De Architect

14 januari 2021

Beste architectuur 2020
Overzicht alle blogs