Blogs

Blogs

Hoe wij werken – particulieren

27 januari 2022

Wij hebben verstand van ruimte. U weet hoe u wilt wonen. In het ontwerptraject voor een nieuw huis of een grote verbouwing komt deze kennis samen. Wij vertalen uw wensen en ideeën in heldere stappen naar een woning met kamers, muren en ramen en alles wat een huis een huis maakt. Het traject bestaat uit drie delen: hoofdlijnen, ontwerpvarianten en materiaalkeuze

 

Hoofdlijnen

 

We inventariseren de ruimte en de omgeving: de ligging van de kavel, de stand ten opzichte van de zon, het karakter van de omgeving. We bespreken uw eisen, wensen, budget en dilemma’s: het aantal kamers, de verhouding tussen huis en tuin, de balans privacy en openheid, duurzaamheid, daglicht, gezondheid. We stellen vragen, luisteren, vragen door. Zodat ook op de achtergrond aanwezige ideeën naar boven komen.

 

Drie ontwerpvarianten

 

We presenteren drie ontwerpvarianten en bespreken die met u op basis van ons tangram-model. De verzamelde ideeën uit de eerste fase zijn nu stukjes die we tot verschillende vormen kunnen combineren – want je komt tot betere keuzes als je ook weet waarvoor je niet kiest. Deze informatie vertalen wij vervolgens in een samenhangend en creatief ontwerp.

 

Materiaalkeuze

 

Ten slotte gaat het over de materialen waarin het ontwerp wordt uitgevoerd. Baksteen, hout of stucwerk? Leien, dakpannen of riet op het dak? Betonnen, houten of kunststof vloeren? Wij weten wat er mogelijk is, welke invloed deze keuzes hebben op de sfeer en de uitstraling van uw huis.

 

Vraag tariefkaart aan

 

Meer weten? Ga naar om een indruk te krijgen. Of neem meteen contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 CONTACT

 

 

 

Eerdere blogs

6 februari 2024

In gesprek met…

14 september 2023

In gesprek met…

6 september 2023

In gesprek met…

3 november 2021

Tiny house op De Architect

14 januari 2021

Beste architectuur 2020
Overzicht alle blogs