Woonhuis Berg en Dal Berg en Dal

Woonhuis Berg en Dal Bussum

Jaren ’60 bungalow smaakvol gemoderniseerd

Te midden van een bosachtige tuin met volwassen bomen en struiken staat een bungalow uit de jaren ’60. Deze voldeed niet meer aan de huidige comfortnormen en diende grondig te worden verbouwd. De bungalow had twee vleugels. Een vleugel met een woonkamer en keuken en een met een groot aantal kleine slaapkamers.

De gehele slaapvleugel is verwijderd en volledig vervangen. De rest van de bungalow is volledig geïsoleerd en herbergt nu de entree, de woonkamer en de studeerkamer.

``Deze manier van bouwen maakt mogelijk dat de veranda zonder ondersteuning ver oversteekt.``

Moderne veranda

In een nieuw gebouwd deel, dat is georiënteerd op de tuin, bevindt zich de keuken die overgaat in een grote, moderne veranda. Hier wordt heel mooi buiten naar binnen getrokken. De veranda is ruim genoeg om als extra kamer te worden gebruikt. In deze buitenkamer kun je al vroeg in de lente de avonden doorbrengen .

De nieuwbouw bestaat uit massief houtbouw. Deze manier van bouwen maakt mogelijk dat de veranda zonder ondersteuning ver oversteekt.

De nieuwbouw is met de oudbouw verbonden via een lange wand die vanaf de voordeur van voor naar achter loopt. Aan een zijde ervan liggen de slaapkamers met badkamers en de berging, het toilet en de garderobe. De wand verdeelt de woning in een privé deel (slaapkamers) en een meer publiek deel (keuken).

Projectgegevens

  • Status Gerealiseerd 2016
  • Locatie Berg en Dal
  • Programma verbouwing woonhuis

Andere projecten

Woonhuis aan Nieuwkoopse plassen

Nieuwkoop

bekijk project

Woonhuis Kerckebosch

Zeist

bekijk project

Woon-werkvilla in Waterrijk Woerden

Woerden

bekijk project

Woonhuis Berg en Dal

Berg en Dal

bekijk project