Privé en werk gescheiden Uden

Privé en werk gescheiden Bussum

Privé en werk gescheiden

Dit woonhuis annex tandartsenpraktijk is zo ontworpen dat de praktijk goed zichtbaar is en het woonhuis optimale privacy biedt. Het is voor de bezoekers van de tandartsenpraktijk meteen duidelijk waar ze moeten zijn.  De praktijk ligt aan de straatzijde en heeft grote oppervlakken van glas. Daardoor ervaar je al voordat je binnen bent het levendige gebruik van de entree, garderobe, secretariaat en zitruimte.

Dunnen scheidslijn

Het woonhuis is georiënteerd op de tuin met middag- en avondzon. De entree van de woning ligt verder naar achteren om het privégedeelte te benadrukken. Bij het betreden van de woning vallen direct de zonverlichte ruimte en het groen van de tuin op. Over de volle lengte wordt de woning enkel door een pui van de tuin gescheiden.

``Woning en tuin gaan naadloos in elkaar over.``

Panoramisch uitzicht

De slaapverdieping is voorzien van panoramische ramen. Deze zorgen voor een riant uitzicht, maar tegelijkertijd hebben de slaapkamers veel privacy door het ontwerp van het woonhuis.

De vorm van de woning is bewust eenvoudig gelaten, om de nadruk te leggen op de glazen puien. Via deze puien gaan de woning en tuin naadloos in elkaar over. De glazen pui van de tandartsenpraktijk nodigt de bezoeker uit om daar naar binnen te gaan.

Projectgegevens

  • Status Gerealiseerd 2002
  • Locatie Uden
  • Periode 2013
  • Programma Woonhuis met tandartsenpratijk met vier behandelkamers
  • Opdrachtgever Bouwmangement Baars BV

Andere projecten

Hoofdkantoor Zuidwester

Middelharnis

bekijk project

90 Nieuwe zorgappartementen

Zonhoven

bekijk project

Binckhorst

Rosmalen

bekijk project

Expertise- en behandelcentrum

Middelharnis

bekijk project