Sportpark Eindhoven Eindhoven

Sportpark Eindhoven Bussum

Sportpaviljoen centrale ontmoetingsplek Eindhoven Noord

Het Sportcomplex Eindhoven Noord heeft een nieuw paviljoen, dat niet alleen fungeert als ontmoetingsplek voor sporters, maar ook voor buurtbewoners. Het gebouw is helder van opzet en ligt op een centrale plek. Het centrale karakter wordt versterkt door de verhoogde ligging van het paviljoen. Vanuit het gebouw en het omringende terras kun je over het hele complex uitkijken. Ook binnen is er een goed overzicht.

``Het grasdak draagt het bij aan een prettig binnenklimaat.``

Bosrijke omgeving inspiratie voor ontwerp

De omgeving is bosrijk met een survival parcours door de bomen. De bast van de bomen heeft model gestaan voor de kleuren van het metselwerk. Vanuit de omgeving is het paviljoen ook van boven te zien. Daarom is aan het dak extra aandacht besteed en is er gekozen voor een grasdak. Dit verschaft een verzorgde uitstraling en tegelijkertijd draagt het bij aan een prettig binnenklimaat.

Open en gastvrij  karakter

Het gebouw heeft aan diverse kanten glazen puien en veranda’s, waardoor er constant een wisselwerking tussen binnen en buiten is, ook wanneer de terrassen niet worden gebruikt.

Projectgegevens

  • Status gereed
  • Locatie Eindhoven
  • Periode gerealiseerd 2014
  • Programma sportpaviljoen
  • Bouwkosten € 716.000,-
  • Opdrachtgever Gemeente Eindhoven
  • Architectuur Wielen architecten ism KAW/e

Andere projecten

Commerciële- en woonruimte gecombineerd in Lommel

Lommel

bekijk project

Sportpark Eindhoven

Eindhoven

bekijk project