verbouwing Apeldoorn Apeldoorn

verbouwing Apeldoorn

Beschermd stadsgezicht te Apeldoorn

Het bestaande woonhuis staat in een groene, boomrijke omgeving. De omgeving is een beschermd stadsgezicht met prachtige historische villa’s op ruime percelen tussen oude bomen en mooie, groene parken.

binnen en buiten wordt weer een aangenaam geheel

ingetogen ontwerp

Het woonhuis wordt uitgebreid met een extra werk/logeerkamer en een veranda bij de tuin. Het ontwerp van de bestaande woning is nog steeds krachtig, de woning zelf wordt dan ook weer wat verhelderd en verfrist. Voor de uitbreiding is gekozen om deze los van de woning te houden om deze in zijn kracht te behouden. Om het straat- en daarmee het stadsgezicht te behouden wordt het nieuwe volume op de plek van de oude garage gezet en in één lijn naar achteren toe verlengd.

veranda op de avond zon

Zo ontstaat er bij de tuin een mooie veranda met open haard op de avond zon. Daarvoor nabij het huis komt de logeerkamer met badkamer en achter de veranda een nieuwe berging. Het dak vormt het tot één mooi geheel. De houten balklaag van het dak geeft een mooi ritme en schaal aan het geheel. Terwijl het begroeide dak het geheel in de zomer koel houdt.

natuurlijke, ambachtelijke uitstraling

De wanden zijn gelijmd met een gemêleerde grijze steen die samen met de houten balklaag een natuurlijke uitstraling geeft. De stenen wanden zijn laag gehouden met daarboven glas afgewisseld met hout. Alleen de schoorsteen steekt hier door heen. Zo ontstaan er aangename verhoudingen en wordt het ook van uit de tuin aangenaam geheel.

Projectgegevens

  • Status Gerealiseerd 2021
  • Locatie Laan van Kerschoten
  • Periode 2020-2021
  • Opdachtgever Wim en Aleida
  • Fotograaf William Moore
  • Constructie Vervest
  • Team Michiel van der Wielen

Andere projecten

Woonhuis Waalsprong

Lent, Nijmegen

bekijk project

Geldropseweg Eindhoven

Eindhoven

bekijk project

Woonhuis Nijmegen

Nijmegen

bekijk project

Koele woning in Spaans landschap

La Llosa de Camacho

bekijk project