Woonhuis Nijmegen Nijmegen

Woonhuis Nijmegen Bussum

Uniek woonhuis in zes weken gerealiseerd

Bij dit woonhuis hadden we te maken met enkele uitdagingen die het ontwerp sterker en uniek hebben gemaakt. Zo is de woning op de rooilijn geplaatst om afstand te kunnen nemen van de achterburen en de tuin zo groot mogelijk te houden De voorgevel staat dus vrij dicht op de straat en daarom is deze enigszins gesloten van karakter. Door de strategisch geplaatste lange strookramen is er voor de bewoners zowel staand als zittend wel goed contact met het straatleven.

``Gevels met leien bekleed,
geven een natuurlijke uitstraling``

Innovatieve bouwmethode

De woning is met een innovatieve bouwmethode gerealiseerd. Niet alleen om binnen het beperkte budget veel te kunnen doen, maar ook om een geheel vrij indeelbare woning te maken. De bouw is in een sociale werkplaats geheel prefab voorbereid, waardoor de uitvoering ter plaatse maar zes weken geduurd heeft. Dit komt door een slimme combinatie van staal, kanaalplaten en houtskeletbouw. De gevels zijn bekleed met leien die de functionele vorm van de woning een natuurlijke uitstraling geven.

Het huis is zo ontworpen dat het in hete zomers niet teveel opwarmt en in de zomernacht door ventilatie weer optimaal afkoelt.

De keuken centraal

De woning is volledig georganiseerd rondom de keuken, van waaruit er diverse directe relaties zijn met de speelkamer, de woonkamer en de tuin. Het wonen is georiƫnteerd op de tuin op het zuiden, die zowel vanuit de woonkamer als de keuken toegankelijk is. Door de grote glasvlakken lijkt het alsof er nauwelijks een grens is tussen de woning en de tuin.

Projectgegevens

  • Status Gerealiseerd 2006
  • Locatie Waalsprong Nijmegen
  • Constructie Peters en Van Leeuwen, Gouda

Andere projecten

Herbestemming Td Eindhoven

Eindhoven

bekijk project

Koele woning in Spaans landschap

La Llosa de Camacho

bekijk project

Woonhuis Nijmegen

Nijmegen

bekijk project

Woonhuis Berg en Dal

Berg en Dal

bekijk project