Woonhuis aan Nieuwkoopse plassen Nieuwkoop

Woonhuis aan Nieuwkoopse plassen Bussum

Energieneutraal wonen aan de Nieuwkoopse plassen

Dit project bestaat uit een woonhuis met verre uitzichten over de Nieuwkoopse plassen. Deze plassen vormen een natuurgebied met rietkragen, moerasbosjes en schitterende luchten. Een unieke ligging dus, waar je als bewoners graag zoveel mogelijk van ervaart. In het ontwerp wordt dit mogelijk gemaakt door het laten vervagen van de grens tussen binnen en buiten. Veranda’s  fungeren als overgang tussen binnenruimte en omgeving; ze vormen een beschutte buitenruimte met mooi uitzicht over de plassen.

``Het ontwerp regisseert het uitzicht op de natuur.``

Duurzaamheid centraal

In het volledige project staat duurzaamheid centraal. Dat zie je terug in het materiaalgebruik van hout en baksteen, maar ook in de energievoorziening. Het woonhuis voorziet zelf nagenoeg geheel in de energievraag. In de dakpannen zijn zonnepanelen opgenomen, er is een warmtepomp die door middel van bodemwarmte voor warmte-uitwisseling zorgt en er zijn zonnecollectoren voor warm water.

Een gezond leefklimaat stond hoog op ons lijstje van eisen voor dit project. Dat zie je enerzijds terug in de vorm van veel daglicht en de prominente rol van het uitzicht. Anderzijds er is een CO2 gestuurde ventilatie met direct frisse buitenlucht en koeling uit de warmtepomp die veel comfort biedt.

Projectgegevens

  • Status Gerealiseerd 2016
  • Locatie Nieuwkoop
  • Opdrachtgever Fam. Voncken

Andere projecten

Hoofdkantoor Zuidwester

Middelharnis

bekijk project

Expertise- en behandelcentrum

Middelharnis

bekijk project

Herbestemming Td Eindhoven

Eindhoven

bekijk project

Commerciële- en woonruimte gecombineerd in Lommel

Lommel

bekijk project