Binckhorst Rosmalen

Binckhorst Bussum

Renovatie kantoor en opleidingscentrum

Voor Cello hebben we een ontwerp gemaakt voor de renovatie van het kantoor Binckhorst te Rosmalen. Het programma bestaat uit het Regio kantoor, opleidingscentrum, restaurant en dagbesteding. Het gebouw moet weer een heldere plattegrond krijgen, energie zuinig worden en beter aansluiten op het terrein.

``Ik zie jou``

Ik zie jou

De entree wordt verlegd zodat niet alleen vanaf de voorzijde maar ook vanaf het eigen terrein naar de balie kunt. De veranda’s in combinatie met het glas zorgen er voor dat het gebouw een veel opener karakter krijgt waardoor van buiten al het sociale hart is te zien. Bij binnenkomst wacht je een welkome ontvangst in dit sociale hart van het gebouw. Een open gebied met diverse functies laat zich direct zien en lezen. Cello zegt: Ik zie jou.

Interieur

Vanaf de balie is een goed overzicht over de functies. Zal je naar het restaurant kijkt zie je een open en uitnodigend gebied waar de ochtendzon volop binnenkomt en waar de koffie onder handbereik wordt aangeboden. Het werkcafé direct langs de volle zuidgevel met de veranda vormt de overgang naar het opleidingscentrum en het backoffice. Met zo veel door de veranda gefilterd licht kan op verschillende diverse manier in een informele rustige werksfeer gewerkt worden.

Rondom de patio liggen de leslokalen en vergaderruimtes, vanuit het open gebied met ontvangst, restaurant en werkcafé zichtbaar achter kenmerkend vormgegeven transparante puien. Deze ruimtes zijn aantrekkelijk door hun professionele uitstraling en zijn dankzij flexibel meubilair multifunctioneel te gebruiken.

De dagbesteding bevindt zich zichtbaar achter de balie. In verschillende vormen van zichtbaarheid tot beschutting kunnen hier verschillende activiteiten plaats vinden.

Integraal team

Dit ontwerp voor de renovatie van de Binckhorst hebben we voor Cello in een integraal team gemaakt. De wijze van werken zorgt er voor dat alle verschillende aspecten zoals de architectuur het interieur en het landschap maar ook de techniek en de kosten een harmonieus geheel vormen. Het integrale team bestond uit Wielen architecten, interieur: Studio Mommersteeg, installatie advies: Tree Delft, constructeur: Vervest, landschap: Vlakkeland en kostendeskundige: Puur bouwadvies

Projectgegevens

  • Status Selectie
  • Locatie Rosmalen
  • Programma Kantoor, opleidingscentrum, restaurant en dagbesteding
  • Opdrachtgever Cello
  • Architectuur Wielen architecten
  • Projectarchitect Michiel van der Wielen

Andere projecten

48 Zorg woningen

Middelharnis

bekijk project

Binckhorst

Rosmalen

bekijk project

90 Nieuwe zorgappartementen

Zonhoven

bekijk project

Privé en werk gescheiden

Uden

bekijk project